Jak działa udostępnianie przepustowości
Za Twoją zgodą aplikacja Break Reminder udostępnia niewielką część niewykorzystanego łącza internetowego za pośrednictwem EarnFM.
- Co jest udostępniane
- Wolna przepustowość, gdy aplikacja Break Reminder jest uruchomiona, a Twój komputer jest online. Sieć EarnFM przesyła żądania firm, na przykład w celu porównywania cen i weryfikacji reklam. Część z nich wychodzi przez Twoje połączenie, więc strony internetowe widzą Twój adres IP. EarnFM przetwarza Twój adres IP, identyfikator urządzenia i zapis Twojej zgody.
- Pobranie to nie zgoda
- Nic nie jest udostępniane, dopóki na pierwszym ekranie aplikacji nie wybierzesz „Zaakceptuj i kontynuuj”. Jeśli odmówisz, aplikacja się zamknie.
- Udostępniaj tylko to, co możesz
- Używaj aplikacji na urządzeniu i połączeniu, które wolno Ci udostępniać. W sieci firmowej lub szkolnej najpierw zapytaj. Przy połączeniu taryfowym lub komórkowym udostępnianie może zużywać dane, za które płacisz.
- Zatrzymanie
- Odinstaluj aplikację Break Reminder, a udostępnianie natychmiast się zatrzyma. Zamknięcie aplikacji wstrzymuje je do jej ponownego uruchomienia. Jak odinstalować
- Kto za tym stoi
- Operatorem EarnFM jest TeraShift GmbH, Szwajcaria, która jest również wydawcą aplikacji Break Reminder.